månadsarkiv: mars 2016

Konsert igen!

Hej alla föräldrar i åk 5!

Den 12/4 är det konsert i Turebergskyrkan kl. 19.00. Jag skulle behöva hjälp av 3 föräldrar från varje klass. De som är sammankallande i Konsertgrupp 2 får gärna maila ut och sedan informera mig om vilka som kommer och hjälper till. Barnen ska ha något att äta med sig. Klädsel har vi inte spikat än. Vi börjar repa kl. 17.00 i kyrkan.

Eftersom kyrkan är liten så kan man köpa 2 biljetter/barn. Biljetter köpes på plats. Ta med kontanter! 60 kr vuxen. Barn under 12 år 30 kr.

Glad påsk och tack för att jag får låna era underbara barn!

Anna

Retorikmatchen!

Klassen har skrivit ett tal, som alla frivilliga fick framföra. Klassen röstade sedan fram en kille och en tjej som de tyckte bäst skulle representera klassen i Retorikmatchen. Personen som fick näst flest röster blir reserv! Här är ”vinnarnas” tal. (Jag skriver ”vinnarna” inom citationstecken, för egentligen är alla deltagarna vinnare! Att vara så modiga och att lägga ner det extraarbete som krävs gör samtliga deltagare till vinnare i mina ögon! Framtiden ser bra ut!

Klassens första tävlingsuppgift får de den 15 mars, nästa vecka, och den skall lämnas in 6 april.

Matteuspassionen

I helgen smäller det!

Vi samlas kl. 12.30 på lördag i Gustav Vasa kyrka vid Odenplan för repetition som pågår till kl. 13.20.

På söndag samlas vi kl. 13.00 i samma kyrka. Vi repeterar till klockan 15.10 och därefter bjuder kyrkan på fika. Banan, bulle och saft.

Klockan 16.00 börjar konserten. Barnen sjunger i första och sista satsen i akt 1. Totalt tar första akten ungefär 1 timma och 15 minuter. Därefter är det paus. Då kan barnen gå hem om de inte vill stanna kvar för att se resten av konserten. Eleverna tar sig till och från rep och konsert på egen hand. Samma tider gäller för medverkande föräldrar.

Barnen har svart nedtill och snygga skor som passar för kyrkokonsert. Konserttröja får de av oss under veckan. Det kan vara bra att ha en vit t-shirt som man kan ha under pikén de får av oss.

Vi har repeterat med dirigenten idag på körtimman och han var jättenöjd!

Ska bli så roligt!