månadsarkiv: januari 2015

Snökonst

Idag har vi haft lek i snö.

Då eleverna ska vara utomhus när de har lite längre raster vill vi gärna ta tillfälle att påminna om kläder efter väder, exempelvis vantar, överdragsbyxor, mössa och vinterskor.

IMG_0782.JPG

Den 21/3 2015 sjunger vi i Berwaldhallen

Lördag 21/3 2015 sjunger vi i Berwaldhallen!

SING ALONG MED ASTRID LINDGRENS VISOR FÖR STORA OCH SMÅ kl 14.00 & 16.00 (två konserter), biljetter via Berwaldhallens biljettkassa/hemsida

Vi lär oss alla sånger som ska vara med under lektionstid. Repetitioner strax innan konserterna sker i skolan på skoltid.

Fredag 13/3 kommer sing-along-ledaren Johanna Hellsing till oss i skolan på förmiddagen för att öva allt. Därefter vanlig skoldag.

Fredag 20/3 är det generalrepetition i skolan med alla musiker, Johanna Hellsing, bildspel som ska köras under konserterna – och så vi förstås, alla 4:or i SMK! Då ska vi vara ombytta i konsertklädsel. Efter repetitionen är det vanlig skoldag.

Lördag 21/3 Samling utanför Berwaldhallen kl 11.30 (det går inte att komma senare….) Vi går med det samma och lämnar ytterkläder, matsäck mm i de rum vi har till vårt förfogande.

  • Därefter soundcheck och repetition till 13.15.
  • Kl 13.15-14.00 är det paus då vi äter medhavd matsäck 1
  • 14.00-15.00 Konsert 1
  • 15.00-16.00 är det paus och då äter vi medhavd matsäck 2
  • 16.00-17.00 Konsert 2, sen är det slut och vi tar med oss allt från våra omklädningsrum innan vi åker hem!

Klädsel för alla: Nertill: Svarta byxor, svarta tights med svart kjol, mörka strumpor (ej skor). Upptill: Randig tröja (på tvären) eller svart tröja.

Övrigt för de som har/vill: Emil-mysse, Pippi-flätor av sitt eget hår (ej Pippi-peruker), lapp att sätta för ögat när vi sjunger sjörövar-sånger, Madicken-rosett i håret, diadem med djuröron.

 

Var och en tar sig till och från Berwaldhallen på egen hand, kommunalt reseförslag kommer senare. Samåk gärna med bil eller kommunalt !

Måndag 23/3 är alla elever kompensationslediga från skolan hela dagen, det går att vara på Q-ben för de som är inskrivna.

Jag räknar med att alla elever i 4Ma, 4Mb & 4Mc kan vara med den 21/3, men vill ha ett besked från varje elev/förälder om detta. Anmälan är bindande! Det går inte att hoppa av några dagar innan om man har sagt att man ska vara med. Anmäl ditt barns deltagande, eller om du vet redan nu att ditt barn inte kan vara med, till mig på mail så snart som möjligt!

Jag behöver 3 föräldrar/klass för att vara med hela dagen i Berwaldhallen! Det har ingenting med konsertgrupp 1 eller 2 att göra, så först till kvarn…..

Glada sångarhälsningar från Gisela

 

V. 3

Eleverna har inga musiklektioner under vecka 3 och 4 då musiklärarna håller antagningsprov för nya elever. De har andra lektioner i klassrummet istället, bl a med fokus på studieteknik.

Under nästa vecka (3) håller eleverna sina utvecklingssamtal. De har spelat in filmer om sig själva och sina arbeten och ser fram emot att få visa dem för er föräldrar.

Detta innebär att eleverna slutar sina lektioner 12.30 måndag -torsdag då alla lärare håller utvecklingssamtal.

Trevlig helg!

Barbro och Anna