Kategoriarkiv: Mentor

Komp för medverkan på föräldramötet

Elever som medverkade vid föräldramötet kommer att kompenseras genom att sluta tidigare i morgon fredag. De slutar innan mentorstiden. Elever som av olika anledningar inte kunde närvara under tisdagskvällen får vara kvar och få lite extra tid att plugga, slutar enligt ordinarie schema.

Föräldramötesbrevet

Hej alla vårdnadshavare till elever i åk 6

Tisdagen den 6 september kommer vi ha vårt sedvanliga föräldramöte. Vårt tema kommer att vara sociala medier. Sociala medier är en stor del av våra liv numera och inte minst för våra elever, era barn. Det är viktigt att vi vuxna hänger med i utvecklingen och förstår var de unga hänger, för att kunna hjälpa och vara närvarande.

Vi vill informera er redan nu att vi kommer träffas ca en halvtimme kl18.00 innan ordinarie tid för föräldramötet. Då kommer eleverna i åk 6 att informera er vårdnadshavare om sociala medier. Vi kommer sedan att förflytta oss till aulan för att få information av vår ledning och därefter blir det fika och matnyttig information för er föräldrar i respektive klassrum.

Därmed är det obligatoriskt att alla elever närvarar vid starten av föräldramötet. Eleverna kommer att bli kompenserade med sovmorgon eller sluta tidigare vid ett senare tillfälle. Vi återkommer senare om detta.

Om eleverna vill stanna kvar efter sin presentation kan de vara på Q-ben.

Vi vill gärna att blom- och bullgrupperna i alla klasser står för en lättare fika som kan intas i klassrummen. Se musikbloggen för mer information om grupperna.

Har ni redan nu några punkter som ni vill ha med på föräldramötet så maila oss så snart som möjligt så att vi kan lägga in detta i vår planering.

Väl mött,

Mentorer och musiklärare i åk 6

Studieresa till Medeltidsmuseet

Eleverna har fått hem ett papper om studieresan dock har det smugit in sig små fel. I länken nedan finns nu en reviderad inlämningslapp. 

Studieresa till Medeltidsmuseet

6 oktober, 2015

5Ma och 5Mb:

Samling SMK skolgård kl 8.15, tåget avgår 8.39. Promenad från Sthlm C till museet, anländ museum ca. kl. 9.15.

9.30-11.30 – Guidad rundtur museum och Gamla stan

11.30-12.00 – Medhavd lunch

12.00 – 13.00 Elevföreläsningar och tipsrunda runt Stortorget i Gamla stan

13.00 promenad till Sthlm C för tåg till Häggvik Stn.

Skoldagen slutar vid ankomst Häggviks station, ca kl. 14.00

 

iPads lämnas hemma.

———————————————————————————————————————————–

 

Tillstånd behövs för att kliva av tåget innan eller efter Häggviks Station:

Mitt barn, ______________________, får kliva av vid följande station/er:

____________________________________________________________________________

och

Mitt barn har tillstånd att promenera i liten elevgrupp inom ett begränsad område i Gamla stan (utgångspunkt Stortorget). Vuxna kommer att finnas vid “stationerna” och ha uppsikt. Elever får ha mobiler med sig och kommer att kunna ha kontakt med lärare.

Mitt barn måste gå med en vuxen

Underskrift:______________________________________________

Lämnas in senast torsdagen den 1/10-15

Flippat föräldramöte

Det börjar bli mer och mer vanligt att lärare arbetar med s.k. flippat klassrum. Flippat klassrum betyder att man som lyssnare/elev ska vara förberedd och ha en viss förförståelse om vad som tas upp under kommande lektion eller föreläsning.

Vi kommer testa “Flippat föräldramöte” med er. Vi ber er se på filmen och titta på broschyren innan föräldramötet. Filmen har temat “Ungas nätvardag”, detta arbetar vi med under våra Olweusmöten som vi har med eleverna.

 

Snökonst

Idag har vi haft lek i snö.

Då eleverna ska vara utomhus när de har lite längre raster vill vi gärna ta tillfälle att påminna om kläder efter väder, exempelvis vantar, överdragsbyxor, mössa och vinterskor.

IMG_0782.JPG