Författararkiv: Barbro

Julhälsningar!

Tack för ännu en härlig termin! Utvecklingssamtalstider längst ner under fotona. Fler foton under fliken ”5Mb i bild” så småningom!

God jul 

önskar

Anna och Barbro

  
    

”KRAMRINGEN” 👇🏻

  

Nobelfika!

I morgon får eleverna klä upp sig och ta med sig fika, så vi kan fira Nobeldagen! Ber om ursäkt för kort notis, men om man kan och vill får man snofsa till sig lite, t.ex med slips och skjorta, juveler och frisyrer och fin blus eller klänning! Saft och bulle eller något liknande är passande fika. Inget godis, läsk eller nötter!(Vi har/ kommer att lära oss om Nobel på en del lektioner också, samt resonera om priserna od.)

  

Matteintresserad?

Du som har speciellt intresse för matematik –  

anmäl dig till Pizzaklubben!

Pizzaklubben fortsätter i vår!

Sollentuna vill fortsätta arbetet med att uppmärksamma elever med särskild fallenhet för matematik genom att skapa en mötesplats som har till syfte att erbjuda elever en undervisning som möter deras kapacitet och stimulerar till nyfikenhet. Under vårterminen 2016 kommer därför Pizzaklubben att arrangeras av Edsbergsskolan på uppdrag av barn- och utbildningskontoret. Ansvariga för Pizzaklubbens innehåll är Edsbergsskolans förstelärare i matematik, Adam Jonsson och Catherine Mortimer-Hawkins. Pizzaklubben kommer att vända sig till elever i åk 2-9. Har du varit med förut eller skulle vilja vara med så anmäl dig nu!

 

Pizzaklubben

Under fyra torsdagar kommer vi att arbeta med problemlösning som håller en hög matematisk nivå, där vi diskuterar och resonerar oss fram till olika lösningar tillsammans. Uppgifterna har som syfte att stimulera nyfikenhet och utmana tankesätt inom matematik samt bredda redan etablerade kunskaper. Under kvällen äter vi pizza, umgås och lär känna varandra!

 

Tider

Träffarna kommer äga rum på torsdagar enligt följande:

  • Träff 1; 4 feb, kl 16-18.15
  • Träff 2; 25 feb, kl 16-18.15
  • Träff 3;  14 april, kl 16-18.15
  • Träff 4; 12 maj, kl 16-18.15

 

Lokal: Edsbergsskolans matematikverkstad (C13)

 

Anmälning

Anmälan görs via länk av vårdnadshavare senast den 9/12-15. Antalet platser är begränsade och skolor/undervisande lärare kommer att kontaktas för rekommendation. Bekräftelse om plats skickas ut i mitten av januari 2016 av Pizzaklubben till vårdnadshavarna.

 

Pizzaklubben är ett samarbete på kommunövergripande nivå mellan FoUgruppen, Elevstöd och utveckling samt rektorsgruppen.